background3a

Скъпи приятели, начало на състезанието ще бъде дадено на 26.05.2018 в 09.00 часа за дисциплини 40км. и 20км. Веднага след стартирането на участниците в по-дългите маршрути, в 09.15 часа, ще се даде старт и на участниците в дисциплина 10км. Много скоро ще бъде публикувана и по-обстойна информация относно маршрутите и местоположението на подпомагащите пунктове.

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ТРАСЕ 11км.

Както вече знаете в планинския маратон Каланджа ( Kalandzharun.com ) ще има три трасета, най късото по дължина 11км. Тръгва от Старт / Финал, който се намира на поляната между хотел "Белла Виста" и новата крайбрежна плажна ивица "Бутамя". Състезателите на това разстояние ще стартират 15 мин. след другите две и ще тръгнат в противоположната на предния старт посока. Пусни се на юг в съседство на плаж Бутамя по черен път, който не след дълго влиза в гората и преминава през река, на която ще има изградена временна мост. Следва леко изкачване, трасето продължава по горски път, който ще ви отведе до поддържащо място в ЗМ "Силистар". Продължава по красива крайморска пътека, която има участъци със стръмни склонове, където ще има хора от екипа, които ще ви инструктират за внимателно преминаване през въпросните участъци. Минава през няколко красиви плажа, от които само един от тях "Липите" е по- труден за бягане, около 250м. Последният технически участък е буквално преди финала, скален участък с опънат въжен парапет. Пресича се плаж "Бутамя" и се завършва в най-новия му край.

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ТРАСЕ 21.3 км.

Второто, средно по дължина трасе - 21,3 км. тръгва от Старт / Финал, който се намира на поляната между хотел "Белла Виста" и новата крайбрежна плажна ивица "Бутамя". Продължава по брега около село Синеморец по посока Ахтопол. Стига до моста на река "Велека", но не пресича, а тръгва на югозапад покрай малка канкула, след което излиза на стар разбит чакъл път с малки остатъци от асфалт. Завива се на ляво от него по черен горски път, който води към поддържаща точка 1. След това трасето тръгва на изток и се засича с маршрут 44 км. 2. Продължава по красива крайморска пътека, която има участъци със стръмни склонове, където ще има хора от екипа, които ще ви инструктират за внимателно преминаване през въпросните участъци. Стига до ЗМ "Силистар", където е подкрепителен пункт. Минава през няколко красиви плажа, от които само един от тях "Липите" е по-труден за бягане, около 250м. Последният технически участък е буквално преди финала, скален участък с опънат въжен парапет. Пресича се плаж "Бутамя" и се завършва в най-новия му край.

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ТРАСЕ 44 км:

Най-дългото трасе е с дължина 44 км. Тръгва от Старт / Финал, който се намира на поляната между хотел "Белла Виста" и крайбрежната плажна ивица "Бутамя". Продължава по брега около село Синеморец по посока Ахтопол. Минава през моста на река Велека, където има малка част по главния асфалтов път, който ще бъде подсигурен, след което влиза в къс лонгозен участък, който излиза над плаж "Велека ".Продължава по крайбрежна пътека, която преди гр. Ахтопол (пункт 1) пресича пътя и тръгва по широка поляна с леко и дълго изкачване, около 6км. Започва спускане до село Бродилово (пункт 2). След леко енергийно зареждане следва равен участък преди съществено изкачване. Маршрутът продължава на изток по билото, което ще ви отведе до добре утъпкан чакъл, където ви очаква подкрепителен пункт 3. Следва голямо спускане към ЗМ Плаж Силистар (пункт 4) Продължава по красива крайморска пътека, която има участъци със стръмни склонове, където ще има хора от екипа, които ще ви инструктират за внимателно преминаване през въпросните участъци. Минава през няколко красиви плажа, от които само един от тях "Липите" е по-труден за бягане, около 250м. Последният техничен участък е буквално преди финала - скален участък с опънат въжен парапет.

КАРТА