background3a

Скъпи приятели, начало на състезанието ще бъде дадено на 26.05.2018 в 09.00 часа за дисциплини 40км. и 20км. Веднага след като стартират участниците в по-дългите маршрути, в 09.15 часа, ще се даде старта и на участниците в дисциплина 10км. Много скоро ще бъде публикувана и по-обстойна информация относно маршрутите и местоположението на подкрепителните пунктове.

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ТРАСЕ 11км.

Както вече знаете в планинския маратон Каланджа (Kalandzharun.com) ще има три трасета,най късото по дължина 11км. Тръгва от Старт/Финал, който се намира на поляна между хотел „Белла Виста” и северния край на плаж „Бутамя”. Състезателите на тази дистанция ще стартират 15 мин. след другите две и ще тръгнат в противоположна на предния старт посока . Тръгва се на юг успоредно на плаж Бутамя по черен път, който не след дълго влиза в гора и преминава през река, на която ще има построен временен мост. Следва леко изкачване , трасето продължава по горски път, който ще ви отведе до подкрепителен пункт в ЗМ „Силистар”. Продъжава по красива крайморска пътека, която има участъци със стръмни склонове , където ще има хора от екипа ,които ще ви инструктират за внимателно преминаване през въпросните участъци. Минава се през няколко красиви плажа, от които само един от тях „ Липите” е по труден за тичане ,около 250м . Последният техничен участък е буквално преди финала ,скален участък с опънат въжен парапет. Пресича се плаж „Бутамя” и се финишира в северният му край.

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ТРАСЕ 21.3 км.

Второто, средно по дължина трасе - 21,3 км. тръгва от Старт/Финал, който се намира на поляна между хотел „Белла Виста” и северния край на плаж „Бутамя”. Продължава по брега около село Синеморец посока Ахтопол. Стига до моста на река „Велека”, но не я пресича, а тръгва на югозапад покрай малък параклис ,след което излиза на стар разбит чакълест път с малки остатъци от асфалт . Завива в ляво от него по черен горски път , който води до подкрепителен пункт 1. След това трасето тръгва на изток и се засича с маршрут 44 км. Стига до ЗМ „Силистар” където е подкрепителен пункт 2. Продължава по красива крайморска пътека, която има участъци със стръмни склонове , където ще има хора от екипа ,които ще ви инструктират за внимателно преминаване през въпросните участъци. Минава се през няколко красиви плажа, от които само един от тях „ Липите” е по труден за тичане ,около 250м . Последният техничен участък е буквално преди финала ,скален участък с опънат въжен парапет. Пресича се плаж „Бутамя” и се финишира в северният му край.

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ТРАСЕ 44 км:

Най -дългото трсе с дължина 44 км. Тръгва от Старт/Финал, който се намира на поляна между хотел „Белла Виста” и северния край на плаж „Бутамя”. Продължава по брега около село Синеморец посока Ахтопол. Минава през моста на река Велека, където има малка част по главния асфалтов път , която ще бъде обезопасена.Влиза в къс лонгозен участък , който излиза над плаж „Велека” .Продължава по крайбрежна пътека, която преди гр. Ахтопол (пункт 1) пресича пътя и тръгва по широка поляна с леко и дълго изкачване , около 6км. Започва спускане до село Бродилово (пункт 2) . След леко енергийно зареждане следва равен участък преди съществено изкачване. Маршрута продължава на изток по било което ще ви отведе до добре утъпкан чакълест път. Там ви очаква подкрепителен пункт 3. Следва дълго спускане към ЗМ Плаж Силистар ( пункт 4) Продължава по красива крайморска пътека, която има участъци със стръмни склонове , където ще има хора от екипа ,които ще ви инструктират за внимателно преминаване през въпросните участъци. Минава се през няколко красиви плажа, от които само един от тях „ Липите” е по труден за тичане ,около 250м . Последният техничен участък е буквално преди финала ,скален участък с опънат въжен парапет. Пресича се плаж „Бутамя” и се финишира в северният му край.

КАРТА