ФОРМАТ НА СЪСТЕЗАНИЕТО

Странджа

Здравейте Приятели


Планински маратон Каланджа ще се проведе за втора поред година на 27.05.2017г. в покрайнините на с. Синеморец ( старо име Каланджа) и гостоприемният П.П Странджа. След миналогодишният успешен старт на 175 състезатели в трите трасета, тази година благодарение на вашите отзиви ,похвали и критики сме още по-подготвени за таз годишната надпревара. Има избор от три трасета с дължина 44км.883м. D+. 21км.515 м.D+ и 11км. 241м.D+ И за най малките ни участници ще има дистанция от 3км. Трасетата са подсигурени с четири основни подкрепителни пункта и един междинен между 4 пункт и финала , който ще разполага с вода и тонизиращи напитки. За сигурноста на цялото мероприятие ще отговаря екип от парамедици и планински спасители.
Вижте повече информация за маршрутите тук ...

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ТРАСЕТО

ОРГАНИЗАЦИЯ И НАСТАНЯВАНЕ

Състезанието се организира от ентусиасти и любители на спорта, с подкрепата на представители на туристическия бизнес и Община Царево. Генералният спонсор Х-л Белла Виста също така е помислил и за комфортна почивка преди и след старта на преферентна цена от 30 лв. В която е включен пълен пакет. (all inclisive). Хотела се намират в село Синеморец. Благодарение на нашият Генерален спонсор х-л Белла Виста са подсигурени парични награди за първите финиширали на трасе 44км. и 21км. за дистанциите 11км. и 3км са подсигурени материални награди и ваучери от нашите любезни спонсори. Всеки участник ще получи тениска с логото на състезанието и спонсорите. След едно приятно бягане и награждаване на победителите и всички участници ще има парти по случай завършването на първия маратон „Каланджа”. Моля, свържете се с нас чрез формата за контакти или директно ни се обадете... 

НАСТАНЯВАНЕ

 
 

TechRun - ЛИГА 

Още малко информация свързана с нашият маратон. Маратон Каланджа си партнира с други организации и клубове занимаващи се с подобен  тип мероприятия и един от тях е   TechRun.bg .TechRun   е аматьорска лига по бягане за ангажираните в технологичната и научна сфери в България. Целта ни е да подкрепяме каузи подпомагащи развитието на таланти, както в спорта, така и в точните науки чрез популяризиране на бягането сред ИТ индустрията като се забавляваме и състезаваме – отборно и индивидуално.Как сме свързани с  TechRun : Всеки член на лигата участвайки в Маратон Каланджа , получава определен брой точки в зависимост от дължината трудността, денивелацията и времето за което е измината избраната дължина .
Всеки който смята себе си за зает в технологичната сфера може да се запише да участва на techrun.bg. Фирмите също могат да присъстват като направят виртуален отбор от служителите си.
 

Точките за лигата се определят по формула групираща следните параметри:
1. Позиция в общото класиране на участниците в TechRUN.bg на конкретното състезание (% спрямо първия)
2. Трудност на състезанието (дължина и денивелация)
3. Общ брой участници в състезанието
4. Брой регистрирани в TechRUN.bg участващи в състезанието

TECHRUN